Tejszínes fokhagymakrémleves

  • 2018.11.18.
  • 2

Hozzávalók:7 db kisebb krumpli1 kicsi hagyma1 kisebb sárgarépa6-8 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)fél db csirke leveskocka7 dl víz1,5 dl tejszínsó, borsolaj+ tálaláshoz:olajon pirított fokhagymaszeletkéksnidlingpirított bagettszeletekA megtisztított hagymát kockákra vágtam. A krumplit és a sárgarépát is meghámoztam, felkockáztam. A fokhagymát megpucoltam, felszeleteltem.A hagymát kevés olajon üvegesre pároltam, azután hozzáaadtam a krumplit, sárgarépát és a fokhagymát, azokat is hagytamegy kis ideig párolódni (kevergetve). Amikor a fokhagyma már illatozni kezdett, felöntöttem vízzel, belemorzsoltam egy fél leveskockát, hagytam felforrni, sóztam, borsoztam,majd kis lángon főztem kb. 20-25 percet. Ekkor botmixerrel pürésítettem, visszatettem a tűzre, beleöntöttem a tejszínt, hagytam felmelegedni.Közben pár gerezd fokhagymát vékony szeletekre vágtam, és nagyon kevés olajon világosra pirítottam (vigyázni kell, nehogy nagyon megbarnuljon,mert keserű lesz). Kiszedtem egy papírtörlőre.A maradék olajhoz öntöttem még egy keveset, és mikor elég meleg volt már, megpirítottam benne a szeletekre vágott bagettet.Tálalásnál a levest
pirított fokhagymaszeletekkel és apróra vágott snidlinggel szórtam meg. Pirított bagettszeleteket adtam mellé.

Címkék

Levesek Fokhagyma