Panna cotta

  • 2018.09.20.
  • 6

Hozzávalók: (6 pohárhoz)5 dl tejszín1 dl zsíros tej7 dkg kristálycukor1,5 teáskanál vaníliapaszta4 kardamomhüvely magjai1,5 teáskanál vaníliapaszta - Dr.Oetker (vagy 1 rúd vanília kikapart magja)3 lap zselatin25dk málna (most nálam fagyasztott)3-4 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)4-5 evőkanál víz1,5 lap zselatin+ díszítéshez pirított kókuszreszelékmálnamentalevélA 3 lap zselatint hideg vízbe beáztatom.A tejszínt és a tejet lábasba öntöm. Hozzáadom a cukrot, vaníliapasztát, a kardamomhüvelyből kikapart magocskákat, majd melegedni teszem. Amikor elkezd forrni, leveszem a tüzről és átszüröm.Beleteszem a kicsavart zselatinlapokat, ésaddig keverem amít teljesen feloldódik. Elosztom a folyadékot a poharakban, hagyom hűlni, majd éjszakára beteszem a hűtőbe dermedni.Másnap 1,5 lap zselatint hideg vízbe beáztatom.A málnát egy lábaskában pár evőkanál vízzel és a cukorral összefőzöm, azután átpaszírozom. Hozzáadom a kinyomkodott zselatint, hagyom a meleg málnapépben kevergetve feloldódni. Óvatosan a megdermedt tejszínre öntök a málnapépből, majd a hűtőbe visszarakva hagyom ezt is megdermedni.Tálaláskor pirított kókuszreszelékkel (száraz serpenyőben), málnaszemekkel és mentalevéllel díszítettem.

Címkék

Tejszín Desszert