Kókusztejes panna cotta

  • 2018.09.30.
  • 8

Hozzávalók: (6 pohárhoz)400 ml kókusztej250 ml tejszí (33%-os)6 dkg kristálycukor1,5 teáskanál vaníliapaszta3 lap zselatinA málnazseléhez:25 dkg málna (most nálam fagyasztott)3-4 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)4-5 evőkanál víz1,5 lap zselatinA zselatint hideg vízbe áztattam. Közben a kókusztejet és a tejszínt melegedni tettem egy lábaskában.
Hozzáadtam a cukrot és a vaníliapasztát is.

Mikor már jó meleg,levettem a tűzről, hozzákevertem a kinyomkodott zselatint. Elosztottam
a poharakban, hagytam hűlni.
Azután a poharakat lefedtem folpack fóliával és hűtőbe raktam. Mikor megdermedt, elkészítettem amálnazselét és óvatosan elosztom a poharakban.
Újra hagyom ezt is dermedni. Pirított kókuszreszelékkel díszítettem.Málnazselé:A málnát egy lábaskában pár evőkanál vízzel és a cukorral összefőzöm, azután átpaszírozom. Hozzáadom a kinyomkodott zselatint, hagyom a meleg málnapépben kevergetve feloldódni.