Fehércsokis panna cotta

  • 2018.09.30.
  • 9

Hozzávalók: (6 pohárhoz)5 dl tejszín1 dl zsíros tej10 dkg fehércsoki1,5 teáskanál vaníliapaszta3 lap zselatinEperzselé:25 dkg eper (nálam fagyasztott)ízlés szerint kristálycukor2-3 evőkanál vízpár csepp citromlé (vagy csipetnyi citromsav)1,5 lap zselatinA zselatint beáztatom hideg vízbe.A tejszínt a tejjel, cukorral, vaníliapasztával felmelegítem (nem kell forralni). Beleteszem az apróra tördelt fehércsokit, kevergetve hagyom elolvadni. Belekeverem a kinyomkodott zselatint és kevergetve felolfom benne. Elosztom a poharakban, hagyom kihűlni és hűtőben megdermedni.Az eperzseléhez a zselatint hideg vízbe áztattam. Az epret cukorral és pár evőkanál vízzel, csipet citromsavval
felfőztem, azután kruplinyomóval kicsit összenyomkodtam. Levettem a tűzről és belekevertem a kinyomkodott zselatint. Néha megkeverve kicsit hagyom hűlni, majd a már a poharakban megdermedt krémen egyenletesen elosztom. Hagyom ezt a réteget is megdermedni.