Hagymás keksz

  • 2018.07.05.
  • 4

Hozzávalók:28 dkg simaliszt2 teáskanál só1,5 teáskanál kristálycukor (csapott)1 teáskanál sütőpor2 púpozott evőkanál mák (nem darált)frissen őrölt bors (ízlés szerint)6 dkg reszelt sajt1 nagyobb hagyma13 dkg vaj1 evőkanál Worcester szósz+ még kevés só a kekszek tetejére a sütés előttA
meghámozott hagymát lereszeltem.A száraz
hozzávalókat egy tálban összekevertem. Hozzáadtam a reszelt sajtot, azt is elkevertem benne. Ekkor beletettem a lereszelt hagymát (a levével együtt) és kézzel morzsás állagúra dolgoztam. Ezután belegyúrtam a hideg vajat (kis kockákra vagdalva), a Worcester szószt, és gyors mozdulatokkal, hogy a kezem melegétől ne nagyon olvadjon meg a vaj, tésztává gyúrtam, fóliába csomagolva hűtőbe tettem 1-1,5 órára.Azután enyhén lisztezett felületen vékonyra (kb.2 mm) nyújtottam, kiszaggattam, sütőpapíros tepsire raktam. Az eredeti recept ajánlotta még, hogy sütés előtt kicsit megszórni még sóval minden kis keksz tetejét - először féltem hogy túl sós lesz, de pont jót tett nekik még az a kicsike só a tetejükön.Én 200 fokos előmelegített sütőben sütöttem, míg szép aranybarnák lettek.

Címkék

Sajt Mák Sós Keksz