Mézes citromos fűszeres csirkecombok

  • 2018.06.01.
  • 2

Hozzávalók:6 db csirkecomb1 evőkanál só (kicsit durvább)1 csapott evőkanál nádcukor1 citrom reszelt héja1,5 teáskanál szemes feketebors7 db szegfűbors1 teáskanál köménymag4 gerezd zúzott fokhagyma1 teáskanál őrölt pirospaprika2 evőkanál méz1 citrom leveA csirkecombokat megmostam, szárazra töröltem.A sót, cukrot és citromhéjat összekevertem, ezzel megszórtam a combokat minden oldalukról. Egy tepsibe raktam, folpack fóliával letakartam, és beraktam egy éjszakára a hűtőbe.Másnap a borsot, szegfűborsot, köménymagot egy lábaskában szárazon kissé átmelegítettem (nem kell soká). Egy mozsárba tettem, összetörtem, hozzáadtam a zúzott fokhagymát, pirospaprikát, mézet és a citromlevet.A csirkecombokat kivettem a hűtőből, hideg vízzel lemostam róluk a citromhéjas sót, újra szárazra törölgettem. A
citromleves-mézes-fűszeres keverékkel bekentem őket, és egy tepsibe raktam (lehet alá sütőpapírt tenni, én egy kerámia sütőtálba raktam, papírt nem tettem alájuk).200 fokos előmelegített sütőbe raktam, és kb. másfél órát sütöttem - amíg szép pirosra nem sült.Házi kenyérrel (amit megpirítottam kenyérpirítóban, majd bedörzsöltem fokhagymagerezddel) és salátával tálaltam.(A recept ötlete egy Lidl-s reklámújságból van - kicsit módosítva.)