Kaporszósz

  • 2018.06.07.
  • 3

Hozzávalók: (2 adag)2 dkg vaj3 dkg simalisztkb. 3,5 dl alaplé (vagy víz + ízlés szerint zöldségleveskocka)1,5 dl sűrű tejszínkb. 2 teáskanál ecet (ízlés szerint)sókb. 1 teáskanál kristálycukor (ízlés szerint)apróra vágott friss kapor (kb. 2 evőkanálnyit tettem
- ízlés szerint)A vajat lábasba tesszük, felolvasztjuk, utána hozzászórjuk a lisztet és állandóan keverve hagyjuk "habosodni", nem kell soká, kb. 1 perc elég, nem szabad megpirulnia. Utána felöntjük kb.
2 dl hideg alaplével (vagy a vízzel- ez esetben morzsoljunk bele a leveskockából egy keveset) és egy habverővel gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük. Utánna lassan főzzük, közben néha megkeverve, nehogy leégjen, a vizet adagoljuk szükség szerint hozzá,kicsit sózzuk.
15 percnyi főzés után hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük szükség szerint még sóval, kevés kristálycukorral, ecettel, és beleszórjuk az apróra vágott kaprot.Én főtt tojással és puha fehérkenyérrel tálaltam.

Címkék

Kapor