Csokis-rumos meggylekvár

  • 2018.06.06.
  • 6

Hozzávalók:1,25 kg kimagozott meggy (már tisztán mérve)62 dkg kristálycukor31 g dzsemfix 2:1 (1 egész + 1/4 csomag)1 teáskanál madagaszkári vaníliaroma1 dl rum6 dkg keserűcsoki (az enyém 68%-os volt)A kimagozott meggyből 80 dkg-ot botmixerrel pürésítettem, a maradékot úgy ahogy volt félbevagdalva a magozás után, úgy tettem a pürésített meggyhez a lábasba.Kimértem a cukrot, ebből 2 evőkanálnyival szárazon összekevertem a dzsemfixet, ezt hozzáadtam a meggyhez. Felforraltam, forrástól számítva 1 percet főztem, majd hozzáadtam a maradékkristálycukrot is. Újra felforraltam, onnantól kezdve minimum 5 percet még főzzük (én kicsit tovább szoktam hagyni főni). A vége felé hozzákeveretem a csokit és végül a rumot.Száraz, tiszta üvegekbe töltöm, rácsavarom a fedeleket. 10 percre fejreállítom az üveget, majd visszafordítom, éshagyom teljesen kihűlni.