Zabpelyhes banános süti - liszt és cukor nélkül

  • 2018.05.05.
  • 9

Hozzávalók:---
Száraz anyagok:50 g zabpehely50 g darált dió50 g darált mandula50 g kókuszreszelékcsipetnyi sófél teáskanál őrölt fahéjfél mokkáskanálnyi őrölt kardamom50 g méz75 g olvasztott, kihűlt vaj1 tojás2 kisebb érett banánfél almameghámozva, lereszelve+vaj a forma kikenéséhezkevés zabpehely és vágott dió a forma kiszórásáhozEgy kisebb formát (nálam kicsi kuglófforma volt,, 16 cm átmérőjű és 9 cm magas, vagy pedig lehet dupla adagból és például tortaformában sütni) vajjal kikentem, majd kiszórtam vágott dió és zabpehely keverékével.A sütőt bekapcsoltam 175 fokra.A száraz anyagokat egy tálban összekevertem.A banánt villával összenyomtam. Hozzákevertem (villával) a tojást, a kihűlt vajat, mézet és a lereszelt almát, végül alaposan elkevertem a száraz anyagokkal.A masszát óvatosan az előkészített formába kanalaztam, tetejét elsimítottam. Betettem az előmelegített sütőbe és kb. 45-50 perc alatt megsütöttem. A formában hagytam pár percet hűlni, azután egy tányérra borítottam a megsült kuglófot.Tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel tálaltam.