Paradicsomos-tejszínes krumplis csirkecombfilé

  • 2018.05.08.
  • 6

Hozzávalók:60 dkg csirkecombfilé4 db krumpli (közepes)3 db újhagyma (vagy egy közepes hagyma)10 dkg füstölt,húsos szalonna2 dl tejszín3 evőkanál paradicsomsűrítmény3 gerezd fokhagyma4 evőkanál olaj1 teáskanál füstölt paprikasó, borsreszelt sajt a tetejéreA paradicsomsűrítményt elkevertem a tejszínnel, zúzott fokhagymával, füstölt pirospaprikával,olajjal, sóval és borssal ízasítettem.A húst és a meghámozott burgonyát kockákra vágtam. Az újhagymát felkarikáztam, hozzákevertem a húshoz a burgonyával és a felkockázott húsos szalonnával együtt. Ráöntöttem a paradicsomos keveréket, összeforgattam, szükség szerint még utánaízesítettem. Egy kisebb tepsibe rakva, alufóliával lefedve 180 fokos előmelegített sütőbe toltam és addig sütöttem,míg a hús és a krumpli megpuhult (az eredeti recept 40-45 percet írt, de nekem tovább tartott). Azután a fóliát levettem róla, megszórtam reszelt sajttal és visszatoltam a sütőbe. Addig sütöttem,míg a sajt szép pirosra nem sült.Salátával tálaltam.A recept
innen.

Címkék

Csirkecombfilé