Mákos tekercs mandarinos krémmel

  • 2018.05.14.
  • 4

A recept
innen.Hozzávalók:--- A mákos piskótához:4 tojás10 dkg kristálycukor3 evőkanál langyos víz8 dkg simaliszt5 dkg darált mákfél csomag sütőpor--- A krémhez:2,5 dl tejszín (33%-os)1 kis konzerv mandarinkompót1 csomag vanília ízű főzés nélküli pudingporA sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A mákos piskótához az egész tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet is, a darált mákot. A lisztet a sütőporral szárazon összekeverjük, beleforgatjuk a tojásos masszába. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt teszünk, és belesimítjuk a masszát. Berakjuk az előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, a papírral lehúztam a tepsiről, 2 perc hülés után a papírral együtt feltekertem, további 5 percet hagytam így, utána széttekertem,és eltávolítottal róla a papírt (nekemkicsit nehézkesen jött le a papír róla,egy késsel kicsit segítettem leválasztani, lehet melegen könnyebben lejönne), majd újra gyengéden feltekertem és hagytam teljesen kihűlni.Amikor a piskóta kihűlt, elkészítetjük a krémet. Nagyon gyorsan elkészül. (Ha szlovákról lefordítom az elnevezését, akkor "rázott krém"a neve, amit onnan kapott, hogy
kb.15-30
másodpercnyi! rázogatással el is készül). A tejszínt (nem kell felverni), a főzés nelküli pudingport és a mandarinkompótot (a gyümölccsel és levével együtt) egy hosszúkás müanyag dobozba tesszük, lefedjük a fedelével, majd jobbra-balra rázogatva (mintha szitálnánk) kb. 15-30 másodperc alatt el is készül a krém. Utána még egy gumispatulával kicsit összeforgatjuk,majd rákenjük a piskótalapra és feltekerjük. Hűtőben hagyjuk kicsit összeérni az ízeket. Tetejét enyhén megszórjuk porcukorral és fehércsokimázzal megcsorgatjuk.