Gyümölcsös kevert (nagyon egyszerű és gyors)

  • 2018.03.15.
  • 9

Hozzávalók: (kisebb tepsire, 33x20 cm-es, nagyobb tepsire duplázni kell az adagot)15 dkg réteslisztfél csomag sütőpor (6 g)9 dkg porcukor125 ml tej1 tojás1 evőkanál olaj---

A morzsához:8 dkg grízesliszt5 dkg kristálycukor5 dkg hideg vaj+ tetszés szerint friss vagy fagyasztott gyümölcs (én már csináltam szilvával, barackkal, most fgyasztott bogyós gyümölcsöt használtam)A tepsit kivajaztam, kiliszteztem (próbáltam sütőpapíron is, de jobb a vajas-lisztezett tepsit használni ennél a sütinél).A morzsához a lisztet és a cukrot szárazon összekevertem, majd a hideg vajjal morzsássá gyúrtam. Betettem a hűtőbe, amíg elkészül a tészta.A lisztet, sütőport és a porcukrot szárazon összekevertem. Hozzáadtam a tejet, tojást és az olajat, összekevertem. Nem kell mixert használni, sima kézi habverő tökéletesen elég. Beleöntöttem a tepsibe, elsimítottam, rászórtam a gyümölcsöt. A morzsát rászórtam. 170 fokos előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütöttem.

Címkék

Gyors Gyümölcs