Lekváros-balzsamecetes sertéstarja

  • 2018.02.09.
  • 7

Hozzávalók:1 kg sertéstarja (csont nélkül)3 hagyma3 csapott evőkanál (házi) baracklekvár4 evőkanál szójaszósz2 evőkanál balzsamecet6 gerezd fokhagyma
ízlés szerint csiligyömbérpor (vagy friss reszelt gyömbér)kevés burgonyakeményítősó, frissen őrölt bors,olajA meghámozott hagymát félbe, majd szeletekre vágtam.A sertéstarját szeletekre vágtam, kikloppfoltam, szélein pár helyen bevágtam,hogy sütés közben ne kunkorodjon fel. Sóztam, borsoztam.A hagymát egy teflonserpenyőben világosbarnára pirítottam, majd kiszedtem egy tepsibe.A visszamaradt olajon (ha kell,picit önthetünk még a serpenyőbe) hirtelen megsütöttem a hússzeleteket, amiket előtte burgonyakeményítővel szórtam meg. A húsokat a tepsiben levő hagymára raktam.A lekvárt, szójaszószt, balzsamecetet, zúzott fokhagymát, gyömbérport egy tálkában összekevertem, majd a hússzeleteken szépen elosztottam. Nagyon kevés vizet öntöttemmég a hús alá (kb.2-3 evőkanál), alufóliával lefedtem, és 200 fokos előmelegített sütőben kb. 45-50
percet sütöttem, majda fóliát levéve szép pirosre sütöttem.Most pirított gnocchival (a gnocchit kifőztem, leszűrtem, majd teflonserpenyőben vajon aranybarnára sütöttem) és káposztasalátával tálaltam, de krumplipürével is finom.

Címkék

Tarja