Csokis torta

  • 2018.02.09.
  • 2

Hozzávalók:(240 ml-es poharat használtam mértéknek) - a tortaforma 26 cm-es5 egész tojás1 pohár barnacukor1 pohár olaj1 pohár instant kakaó (Granko)1 pohár rétesliszt (én tönkölybúzalisztet használtam most)1 csomag sütőporA krémhez:250 ml tejszín (33%-os)250 g Milka tejcsoki+ baracklekvár (kb. 300 -350 ml-es üveggel használtam fel)+ 2 dl feketekávé
(instant kávéból készítettem, 3 teáskanálnyit tettem a 2 dl-hez)A tortaforma alját kikentem margarínnal, majd kiszórtam liszttel (csak a forma alját, oldalát nem!)A sütőt bekapcsoltam 180 fokra légkeverésre.A lisztet, sütőport és az instant kakaóport szárazon összekevertem.Az egész tojásokat a cukorral géppel elkezdtem verni. Mikor már szép sűrű, habos volt,hozzácsorgattam lassan az olajat is. Azután hozzákevertem a lisztes keveréket is. A masszát beleöntöttem a tortaformába, majd az előmelegített sütőbe toltam és kb. 45 perc alatt megsütöttem - légkeverésen (tűpróbával ellenőriztem, hogy a közepe is átsült). Ha kész, a tortaformában hagytam kihűlni.Addig elkészítettem a krémet: A tejszínt egy lábaskában felmelegítettem, forralni nem szabad, mikor már meleg volt, beletettem a felkockázott tejcsokit, és kevergetve hagytam elolvadni benne. Ezután levettem a tűzről, hagytam jól lehűteni.Amikor a tortalap kihűlt, késsel a forma premén húzva eltávolítottam a tésztát a formától, majd levettem a premet. A tortalapot két lapra vágtam. A felső lapot félretettem. A tortaperemet visszatettem a forma aljára. Most az alsó lapot meglocsoltam a kihűlt kávé felével, megkentem jó vastagon baracklekvárral, rátettem a felső lapot. Annak a tetejét egy kis késsel több helyen megszurkáltam, hogy a kávét jobban beszívhassa. A maradék kávét egyenletesen rálocsoltam, majd ezt is megkentem baracklekvárral.A jól lehűtött csokis tejszínt habbá vertem, majd rákentem a tortára. Egy kis reszelt étcsokival díszítettem. Jól lehűtve (egy éjszakát a legjobb) szeleteljük.A recept
innen, nagyon kicsit módosítottam rajta.