Sajtos csirkemell

  • 2018.01.18.
  • 4

Hozzávalók:60 dkg csirkemellfilé3 tojás3 evőkanál burgonyakeményítő3 evőkanál majonéz20 dkg kemény sajt (az eredeti receptben eidam szerepelt, nekem gouda volt itthon)sófrissen őrölt borsprovence fűszerkeverék (vagy ízlés szerint más fűszer)A megmosott, papírtörlővel leitatott húst kis kockákra vágtam (kb. 1 cm-es).Egy tálba ütöttem a tojásokat, hozzáadtam a burgonyakeményítőt, majonézt és jól összekevertem. Enyhén megsóztam (vigyázni kell a sózással, mert a sajt is sós), borsoztam, és 2-3 csipetnyi provence fűszerkeverékkel ízesítettem. Hozzákevertem a nagyobb lyukú reszelőn lereszelt sajtot, végül pedig a felkockázott csirkemellet is. Folpack fóliával letakartam és hűtőbe téve hagytam pácolódni (legalább pár órát).Azután felhevített olajba a masszából nedves kézzel kicsit "ellapogatott szeleteket" tettem,és lassan mindkét oldalukon szép aranysárgára sütöttem. (Nekem 8 db lett belőle.)Burgonyapürével és salátával tálaltam.A recept
innen, kicsit a mennyiségeken változtattam.

Címkék

Sajt Csirkemell