Olivás-szardellás sós keksz

  • 2017.12.04.
  • 7

Hozzávalók:15 dkg finomliszt12 dkg reszelt sajt (cheddar-t használtam)12 dkg vaj2,5 dkg szardella (jól leitatva az olajat, apróra vagdalva)5 dkg fekete oliva (papíron leitattam, majd apróra vágtam)1 csapott mokkáskanál
cayanne borsízlés szerint só (függ a sajttól, én már sót nem tettem bele, a cheddartól és a szardellától elég sós volt)A lisztet, reszelt sajtot és a cayanne borsot szárazon összekevertem. hozzáadtam a vajat, az apróra vágott szardellát és olivát, összegyúrtam. Folpack fóliába csomagolva hűtőbe tettem egy órára. Utána kinyújtottam, tetszőleges kiszúróval kiszaggattam, sütőpapíros tepsire raktam és 200 fokos előmelegített sütőben aranyszínűre sütöttem (kb. 12-15 perc).

Címkék

Sós Keksz