Mézeskalács ízesítésű krémmel töltött amaretti-s szelet

  • 2017.11.04.
  • 3

Hozzávalók: (33 x20 cm-es tepsi)A lapokhoz: (2 ilyen lap kell, de az egyiknek a tetejét még sütés előtt amarettivel kirakjuk)---2 tojás60 g kristálycukorfél csomag vaníliáscukor50 g rétesliszt37 g kukoricakeményítő4 g sütőpor30 g vaj+ kb. 150 g amaretti kekszA töltelékhez:250 ml tejszín (33%-os)1 csomag Dr. Oetker habfixáló400 g tejfől (minél zsírosabb, nekem 18 %-os volt)1 csomag vaníliáscukor50 g porcukor3 csapott teáskanál mézeskalácsfűszerkeverékA lapokhoz a lisztet, keményítőt és a sütőport szárazon összekeverem.A vajat megolvasztom (mikróban) és hagyom kihűlni.A fehérjéket csipet sóval elkezdem habbá verni, apránként hozzáverem a kristálycukrot és a vaníliáscukrot is. Belekeverem egyenként a tojások sárgáit. Végül beleszitálom a lisztes keveréket, óvatosan beleforgatom, végül beleforgatom a vajat is.
Belesimítom egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe (az enyém 33 x 20 cm-es). 200 fokos előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütöm.Ugyanígy elkészítem a másik lapot is, de annak
még sütés előtt amaretti kekszekkel kirakom a tetejét.A töltelékhez a tejszínt a habfixálóval habbá verem.A tejfölt kikeverem a porcukorral, vaníliáscukorral és a mézeskalács fűszerkeverékkel. Óvatosan beleforgatom a felvert tejszínhabot.A kihűlt sima piskótalapról lehúzom a sütőpapírt, belefektetem a tepsibe, rákenem a tölteléket, befedem az amaretti kekszekkel kirakott lappal. Folpackfóliával letakarom, és egy éjszakára beteszem a hűtőbe. Másnap enyhén megszórom porcukorral és felszeletelem.

Címkék

Amaretti