Mákmorzsás szilvás lepény

  • 2017.11.29.
  • 4

Hozzávalók: (26 cm-es formához)25 dkg rétesliszt10 dkg kristálycukor6 dkg olajfél csomag sütőpor (6 g)1,2 dl tej1 tojás sárgájareszelt citromhéjőrölt fahéj10 dkg darált mák1-2 evőkanál kristálycukor4 dkg margarinpár szem szilva (nekem most fagyasztott volt - lehet több is mint nekem most a képen, most csak ennyi volt itthon)+ margarin és liszt a forma kikenéséhez és szórásáhozA lisztet, kristálycukrot, olajat és csipetnyi fahéjat villával morzsássá dolgoztam.Kb. 10 dkg-ot ebből a morzsából egy másik tálba tettem, amihez hozzákevertem a darált mákot, 1-2 evőkanál cukrot (ízlés szerint) és 5 dkg margarint, majd kézzel morzsássá dolgoztam. Félretettem.A lisztes-olajas morzsa megmaradt nagyobbik részéhez villával hozzákevertem a tojássárgát, sütőport, tejet, citromhéjat (ha túl sűrű,lehet még 1-2 evőkanál tejet hozzáadni, függ a liszt minőségétől). Ezt a masszát kikent, kilisztezett formába kentem. A tetejét kiraktam félbe vagy negyedekbe vágott
szilvával (nekem nagyok voltak, így negyedekbe vágtam, még fagyosan, és rögtön raktam a tésztára), majd rászórtam a mákos morzsát. Előmelegített 200 fokos sütőben megsütöttem (kb. 30-35 perc).

Címkék

Mák Szilva