Hokkaidós hajdinalepénykék

  • 2017.11.08.
  • 4

Hozzávalók:12 dkg hajdina (pohánka)2,5 dl vízegy kisebb hokkaidótök fele (20 dkg volt, amit én tettem bele, héját rajtahagytam)2 tojáskb. 4 evőkanál lisztpóréhagyma (kb.tenyérnyi hosszú darab)3 gerezd fokhagymafriss petrezselyemzöld1 evőkanál joghurtsó, borsolajA hajdinát átöblítettem, lecsepegtettem. Egy lábasba tettem, ráöntöttem 2,5 dl forró vizet, hozzáadtam 1 mokkáskanál sót, 1 evőkanál olajat, és mikor forrt, minimumra kapcsoltam és lefedve főztem kb. 10 percet, utána levettem a tűzről és hagytam lefedve teljesen megpuhulni, majd kihűlni.Addig megmostam a hokkaidótököt, kettévágtam, magházát kikapartam. Nagyobb lyukú reszelőn lereszeltem.A petrezselyemzöldet felaprítottam. Megpucoltam a fokhagymát.A póréhagymát kockákra vágtam.Amikor a hajdina kihűlt, összekevertem a lereszelt tökkel, póréhagymával, petrezselyemzölddel, tojással, joghurttal,
zúzott fokhagymával, liszttel, ízlés szerint sóztam, borsoztam.Teflonserpenyőben kevés olajon kisütöttem a lepénykéket. (Érdemes először egy darabon kipróbálni, hogy elég e a liszt benne - ha nem tartja össze, lehet még keveset hozzáadni.)Én tzatzikivel tálaltam.

Címkék

Hajdina Hokkaidó