Csicsóka krémleves

  • 2017.11.05.
  • 0

Hozzávalók:4 db csicsóka (közepes méretű)1 db közepes krumpli1 kisebb hagyma2 duci gerezd fokhagymakb. 1 - 1,5 dl tejszín (33%-os)1 leveskockasó, bors, szerecsendiókevés olajA tálaláshoz:metélőhagymapirított kolbászkarikáklevesgyöngyA csicsókát és a krumplit meghámoztam, felkockáztam és hideg vízbe raktam, hogy ne barnuljon meg.A hagymát meghámoztam,felkockáztam. A fokhagymát szintén meghámoztam, felaprítottam.A felhevített olajon üvegesre pároltam a hagymát, hozzáadtam a fokhagymát, csicsókát és a krumplit, kissé ezeket is pirítottam, majd felöntöttem kb. 7 dl vízzel, belemorzsoltam a leveskockát, hagytam felforrni, majd hagytam puhára főni. Ha már minden mepuhult, botmixerrel pürésítettem, hozzáadtam a tejszínt, ízesítettem sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval.Füstöltkolbászt vékony karikákra vágtam, teflonserpenyőben mindkét oldalukon megpirítottam.A levest a kolbászkarikákkal és apróra vágott metélőhagymával tálaltam, esetleg levesgyöngyöt is adhatunk hozzá.

Címkék

Levesek Csicsóka