Margaréta - aprósüti

  • 2017.09.13.
  • 6

Már régóta kinéztem a receptet, ma végre sikerült megsütnöm. A recept
innen.Kicsit megszenvedtem a nyomózsákkal való koszorú formázásánál, mert kissé nehezen ment (ezt az eredeti receptnél is megjegyezte a recept írója), viszont ha lágyabbra csináljuk a masszát, akkor nem tartja meg szépen a formáját a sütésnél. Azért a végére már rájöttem néhány könnyítésre: a nyomózsákba nem jó egyszerre sok masszát tenni, úgy könnyebb vele dolgozni ennél a sütinél. (Meg legközelebb talán egy kicsit több masszát fogok csinálni a tetejére, mert nem lett elég az összes linzerkorongra. - ide az eredeti recept mennyiségeit írom, majd ha újrasütöm, módosítok a hozzávalók mennyiségén és akkor átjavítom itt is majd. 37 db linzerkorong jött ki nekem, a tetejére a "koszorú" csak 29 db-ra lett elég.)Hozzávalók:--- A linzerhez:30 dkg simaliszt10 dkg porcukor20 dkg margarin2 tojás sárgája--- A koszorúkra:20 dkg puha! margarincsipetnyi só6 dkg porcukor1 csomag vaníliáscukor (ez nem szerepelt az eredeti receptben)2 tojás sárgájakevés reszelt citromhéj25 dkg simaliszt+ lekvár a töltéshez.A linzertészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagolva minimum 1 órát hűtőben pihentetjük.Utána lisztezett táblán kinyújtjuk, 6 cm-es formával kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk. Amikor mindegyiket kiszaggattuk, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 3-4 perc alatt elősütjük őket, majd
kivesszük a sütőből.Közben a koszorúkhoz a puha margarint habosra keverjük a csipet sóval, por- és vaníliáscukorral,
majd hozzákeverjük egyenként a tojássárgákat is, a citromhéjat, végül a lisztet is. A masszából teszünk a csillagcsővel ellátott nyomózsákba, és koszorút nyomunk az elősütött linzerkarikákra, majd visszatoljuk a 200 fokos sütőbe és készre sütjük (kb. 12-14 perc ). A kihűlt süteményeket tetszés szerinti lekvárral megtöltjük, porcukorral meghintjük.

Címkék

Linzer Aprósüti