Brokkolis-sajtos lepénykék

  • 2017.08.10.
  • 9

Hozzávalók:1 fej brokkoli (50 dkg, tisztítás után mérve 40 dkg volt)3 tojás1 duci gerezd fokhagyma2 evőkanál (enyhén púpozott) finomliszt2 evőkanál (enyhén púpozott) zsemlemorzsa5 dkg reszelt sajt (nálam mozarella - Lidl)só, borsfrissen reszelt szerecsendióA brokkolit megmostam, rózsáira szedtem, a szárát pedig meghámoztam - azt kicsit feldaraboltam. Párában puhára pároltam (kb.12-15 perc), majd hideg vízzel leöblítettem. Kicsit hagytam hűlni, azután apróbb darabokra vagdaltam. Megsóztam (kb. 2 - 2,5 mokkáskanálnyi - ízlés szerint), borsoztam, reszeltem rá kevés szerecsendiót. Hozzákevertem a reszelt sajtot, lisztet és zsemlemorzsát.A tojásokat villával kissé felvertem, hozzáadtam a zúzott fokhagymát, és a brokkolis keverékkel összeforgattam. Ha kell, még ízesítek rajta.Egyteflonserpenyőben kevés olajat hevítek, és a masszábol kis lepénykéket sütöttem (én egy 50 ml-es mérőkanállal adagoltam, majd serpenyőbe téve egy kanál segítségével ellapogattam - 11 db lett nekem).Melegen fokhagymás-petrezselyemzöldes mártogatóval tálaltam, hidegen pedig
uborkával, paradicsommal.

Címkék

Sajt Brokkoli