Túrógombóc II.

  • 2017.07.14.
  • 7

Van már egy túrógombóc a blogomon
itt. Most egy másik recepr
szerint készült.Hozzávalók:50 dkg túró2 egész tojás5 púpozott evőkanál búzadaracsipetnyi só1 púpos evőkanál kristálycukorkevés reszelt citromhéj (az eredeti receptben nem szerepelt)1 csomag vaníliáscukor
(az eredeti receptben nem szerepelt)Továbbá:zsemlemorzsavajkristálycukortejföl (kb. 400 g)1 csomag vaíliáscukorízlés szerint porcukorA túrót krumplinyomóval áttörtem. Hozzáadtam az egész tojásokat, búzadarát, sót, kristálycukrot, vaníliáscukrot, citromhéjat. Jöl összekevertem, majd fóliával lefedve hűtőbe tettem (2-3 órára).Addig vajon megpirítottam a zsemlemorzsát (nem mértem, csak gondolomra csináltam), végén ízlés szerint kristálycukorral ízesítettem.A tejfölt kikevertem a vaníliáscukorral, pici porcukorral ízesítettem.Egy nagyobb fazékban sós vizett tettem forrni.A pihentetett túrómasszából vizes kézzel pingponglabda nagyságú golyókat formáztam (nekem most 26 db lett). Amikor már forrt a víz, beleraktam a golyókat. Kb. 10 perc alatt megfőztem. Utána egy szűrőkanállal óvatosan kiszedtem, megforgattam a prézliben. Az előkészített ízesített tejföllel tálaltam.

Címkék

Túró