Szaftos sertéslapocka sütőben készítve

  • 2017.07.15.
  • 8

A recept
innen.Hozzávalók:1 kg sertéslapocka3 nagy hagyma5 gerezd fokhagyma2 teáskanál gulyás fűszerkeverék3 teáskanál pirospaprika (én 2 teáskanál normál-
és 1 teáskanál füstölt pirospaprikát tettem)3 teáskanál burgonyakeményítő2 leveskockafél teáskanál sófél teáskanál őrölt borskb. 6 dl víz (az eredeti receptben 7,5 dl szerepelt, én kevesebbet tettem - elolvasva a hozzászólásokat)+ én még Univer csípös gulyáskrémet is adtam hozzá, hogy pikánsabb legyenA húst kockákra vágtam.A hagymát szintén kockákra, a fokhagymát apróra vágtam. A húst egy nagyobb jénai tálba raktam, hozzáadtam a hagymát, fokhagymát, fűszereket, burgonyakeményítőt, jól összekevertem. A vízben feloldottam a leveskockákat, majd a levet a húsra öntöttem, ezzel is elkevertem. A tálat lefedtem a fedelével, és 250 fokon kb 1,5 órát sütöttem (közben néha átkevertem), utána 200 fokra visszavettem a hőt, és még kb fél órát tovább sütöttem (mindvégig lefedve, néha megkeverve).Én most tésztarizzsel és uborkasalátával tálaltam.

Címkék

Sertéslapocka