Rakott csirkecombfilé - szalonnával és gombával

  • 2017.07.16.
  • 1

A recept
innen. Ott csirkemellel készült, én inkább combfilét használtam, gondoltam abból szaftosabb lesz.Hozzávalók (ahogy nálam készült):1,2 kg csirkecombfilé25 dkg champignon gomba (én barnát használtam)20 dkg húsos, szeletelt szalonna (Lidl)3 hagyma9 evőkanál csípös ketchup7 gerezd fokhagyma2 evőkanál olajsó, borsA megmosott, lecsepegtetett húst kisebb darabokra vágtam (kb. 3 darabra mindegyik combfilét), megsóztam.A gombát és a hagymát szeletekre vágtam. A szalonnaszeleteket kettévágtam.Egy fedeles tepsibe vagy jénai tálba felváltva beraktam a húst, szalonnát, hagymát, gombát.A ketchupot elkevertem az olajjal, zúzott fokhagymával, frissen őrölt borssal, majd egyenletesen rákentem az előkészített húsos rétegre. Lefedtem a tepsit, és előmelegített 200 fokos tepsibe toltam kb. 45 percre, majd a fedőt eltávolítva még tovább sütöttem,míg szép pirosra sült a teteje.Krumplipürével és paradicsomos jégsalátával tálaltam.