Spenótos lepény

  • 2017.05.20.
  • 7

Hozzávalók:2 db kifli30 dkg friss spenót1 dl tej3 tojás10 dkg kemény sajt20 dkg sonka2 evőkanál zsemlemorzsa2-3 gerezd fokhagymasó,borsA kiflit (jobb ha nem túl friss) kockákra vágtam, leöntöttem a tejjel.A spenótot megmostam, jól lecsepegtettem, kisebb darabokra vágtam, majd forrásban levő vízbe dobtam, 1-2 perc után kiszedtem jó hideg vízbe. Leszűrtem.A sonkát és a sajtot felkockáztam.A tojásokat szétválasztottam. A sárgájába belekevertem a zúzott fokhagymát.A fehérjéket habbá vertem.A kiflit, sonkát, sajtot, spenótot összekevertem a fokhagymás tojássárgával és a zsemlemorzsával. Sóztam, borsoztam, majd beleforgattam óvatosan a tojáshabot.Kivajazott, zsemleorzsával kikent formába simítottam, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütöttem.Salátával, friss zöldségekkel tálaltam.

Címkék

Spenót