Magos mustáros sertésszűz

  • 2017.05.01.
  • 3

Hozzávalók:2 db sertésszűz (2 x 65 dkg-os volt nekem most)só, borsburgonykeményítő (kb 1 teáskanál) - ez az eredeti receptben nem szerepelt, nekem így jobban tetszettA pácoláshoz:6 evőkanál magos mustár3 evőkanál olivaolajA megmosott sertésszüzet medailonokra vágtam. Sóztam, borsoztam.A mustárt az olivaolajjal elkevertem és bekentem vele a húsokat minden oldalukon. Egy tálba raktam, fóliával letakarva hagytam hűtőben pácolódni 3 órát. Utána sütőpapíros tepsibe raktam és 200 fokos előmelegített sütőbe toltam, kb 25-30 percre. Közben, mikor már elég sok levet engedett a hús, azt leöntöttem egy lábaskába, felforraltam, és kevés vízben elkevert burgonyakeményítővel besűrűsítettem.Burgonyapürével és friss zöldségekkel tálaltam.A recept
innen.

Címkék

Sertésszűz