Kínai csípős savanyú leves

  • 2017.05.23.
  • 6

A receptet
innen
vettem. Az ott nagy adag,így ide a fél adag mennyiségeit írom.Hozzávalók:2 l hideg víz2 egész csirkecomb2 csirke leveskocka5 evőkanál szójaszósz3 evőkanál rizsecetízlés szerint Sambal oelek (vagy erős pista)1,5 evőkanál osztrigaszósz1 evőkanál gombás szójaszósz1 evőkanál halszósz--- ezeket feltettem főni,kb. 1,5 óra után hozzáadtam még:fél piros kaliforniai paprika apró kockákra vágva1 nagyobb sárgarépa apró kockákra vágva1 kisebb petrezselyem apró kockákra vágva4 kicsi champignon szeletekre vágvabambuszrügy csíkoktofu kis kockákra vágva (kb. 1/4csomag)pár db shitake gomba (előtte fél órát hideg vízben áztatva) csíkokra vágvapár db judásfülgomba (szintén hideg vízben áztatva) csíkokra vágvakb. 0,5 cm friss, reszelt gyömbér--- majd főztem még további 1 órát.Ekkor a combokat kiszedtem. A bőrét lehúztam. A húst villával szétszedtem szálakra és visszatettem a levesbe. Ha kell, ízesítem még szójaszósszal, rizsecettel, ízlés szerint még erős pistával.Ekkor a levest besűrítettem kb. 1,5 - 2 evőkanál krumplikeményítővel, amit kevés hideg vízben kevertem el.
Kevergetve hagytampicit forrni a levest.Ezután a forrásban levő levesbe csorgattam 1 villával felvert tojást,kevergetni nem szabad közben. 2 percet főztem még.Tálaláskor apróra vágott metélőhagymával vagy pedig vékony karikákra vágott póréhagymával szórtam meg.

Címkék

Levesek Kínai