Zöldséges rétes

  • 2017.04.28.
  • 5

Hozzávalók:1 csomag levelestészta (50 dkg - fagyasztott volt nekem)1 brokkoli (50 dkg)fél piros kaliforniai paprika1 sárgarépa15 dkg champignon gomba (nálam kis barna champignonok)kevés póréhagyma3 dkg vaj1 evőkanál lisztkb. 1,5 dl tejszín10 dkg Feta sajtkevés olajsó, bors1 tojás a lekenéshezfehér és fekete szezámmag a szóráshozA brokkolit rózsáira szedtem (a nagyobbakat szétvágtam kisebb darabokra). A brokkoli szárát meghámoztam, felkockáztam. A sárgarépát, paprikát kisebb kockákra, a pórét karikákra vágtam. A gombát (szép kicsik voltak) negyedekbe vágtam.A sárgarépát kevés felhevített olajon megpirítottam kicsit, hozzáadtam a többi zöldséget - a gomba kivételével - és pár percig együtt pirítottam, majd 1-2 evőkanál vizet öntöttem alá, sóztam kicsit (vigyázni a sózással, mert a feta sós) és lefedve hagytam kicsit párolódni, de ne túl puhára, maradjon roppanós, mert a sütőben még puhul majd.A gombát egy külön teflonserpenyőben felhevített olajon szintén megpirítottam, picit sóztam.Egy lábasban a vajon megpirítottam kicsit a lisztet, majd felöntöttem teszínnel, besűrűsítettem, majd belemorzsoltam a fetát és hagytam elolvadni benne. Ezután hozzákeveretem a párolt zöldségeket - a gombát nem. Szükség szerint sóztam, borsoztam.A levelestésztát kinyujtottam (megj.: jobb ha azon a sütőpapíron nyujtjuk, amin majd sütni fogjuk, mert így annak segítségével könnyebb lesz feltekerni is és azután azzal áthúzni a tepsire, én most elfelejtettem alátenni, és kicsit problémás volt feltekerni a rétesemet, de azért valahogy megoldottam). A kinyujtott tészta alsó felébe elkentem a tölteléket, rászórtam a gombát. Feltekertem. megkentem felvert tojással, megszórtam szezámmaggal. 200 fokos előmelegített sütőben megsütöttem ( kb. 60 perc - sütőtől függ).Melegen is, hidegen is fogyasztható.Én most Thomy Hollandaise szósszal tálaltam.