Zöldséges kínai csirkemell

  • 2017.04.27.
  • 2

Hozzávalók:1 kg csirkemellfilé1 piros kaliforniai paprika csíkokra vágva1 póréhagyma karikákra vágva15 dkg champignon gomba (nálam bara) szeletekre vágva2 szál sárgarépa vékony csíkokra vágvakevés fehér káposzta vastagabb csíkokra vágva4 teáskanál kotányi kínai fűszerkeverék3 evőkanál édes csiliszósz3 mokkáskanál só (ízlés szerint)őrölt bors2 evőkanál ecet4 evőkanál szójaszósz4 teáskanál kristálycukor4 teáskanál kukoricakeményítő4 deci vízolajA megmosott, szárazra törölt csirkemellet csíkokra vágtam. összekevertem a sóval és a kínai füszerkeverékkel.A vízben elkevertem az ectet,szójaszószt, kristálycukrot, keményítőt.A zöldségeket is megmostam, felszeleteltem.Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítettem, majd rádobtam először a sárgarépát, pirítottam kb. 1-2 percet, utána hozzáadtam a káposztát, paprikát, 1-2 perc után a gombát, legvégül a pórét (ne hagyjuk túl puhára, maradjanak kissé roppanósak a zöldségek). Ezután hozzáöntöttem a keményítős-ectes vizet, hagytam egyet forrni hogy besűrűsödjön.Egy másik
teflonserpenyőben kevés olajat hevítettem, megpirítottam benne húst (megj. én kétszerre pirítottam, mert egy adagban sok lett volna és nem pirul jól, csak vizet engedne) és addig hagytam néha megkeverve, amíg megpuhul. Utána beleöntöttem a zöldséges alapba, hozzákevertem a csiliszószt is. (A hús másik felét ugyanígy hozzákevertem.) Ha kell, utánaizesítem még (só, bors, csiliszósz).Párolt rizzsel és pórékarikákkal megszórva tálaltam.

Címkék

Csirkemell Kínai