Sumac fűszeres csirkecomb

  • 2017.04.30.
  • 3

Hozzávalók:csirkecombok (nálam most 5 alsó- és 8 felsőcomb)sóA pácoláshoz:3 evőkanál Sumac fűszer2 duci gerezdfokhagyma1 evőkanál paradicsomsűrítmény2 evőkanál gránátalma melaszízlés szerint csilipehelyA pác hozzávalóit összekevertem.A megmosott, szárazra törölt combokat sóztam, majd összeforgattam a pácban (kézzel a legjobb).Lefedve hagytam a hűtőben pácolódni legalább 2-3 órát.Utána enyhén kiolajozott tepsibe raktam a húsokat. Pár csepp olajjal megcsepegtettem, megszórtam szezámmaggal. 200 fokos előmelegített sütőbe toltam. 20 perc után betettem sütni a krumplit is, amit
ez szerint a recept szerint
készítettem. Ekkor levettema hőfokot 180 fokra, és légkeverésen sütöttem tovább a húst és a krumplit egyszerre, amíg a hús is és a krumpli szép piros és puha nem lesz (nálam kb. 1 óra volt).