Répás minikuglófok

  • 2017.04.20.
  • 3

Ezeket a minikuglófokat
Citromhab
blogján levő répatorta receptjét alapul véve készítettem.---
Hozzávalók: (18 db minikuglófhoz)3 egész tojás (M-es)12 dkg porcukor120 ml olaj21 dkg simaliszt3 g sütőpor3 g szódabikarbónakb. fél teáskanál fahéjkb. fél teáskanál őrölt gyömbérporcsipetnyi őrölt szegfűszeg1 mokkáskanál őrölt kardamompici sókb.
3/4 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj (vagy friss reszelt narancshéj)6 dkg durvára darált dió6 dkg mazsola18 dkg finomra reszelt sárgarépaAz egész tojásokat a porcukorral habosra kevertem, majd kevesenként az olajat is hozzáadtam.A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, fűszerekkel, dióval, mazsolával szárazon összekevertem.A lisztes keveréket fakanállal hozzákevertem a tojásos masszához, végül beleforgattam a reszelt sárgarépát is. A masszát elosztottam 18 db - tepsire rakott - szilikonos minikuglófformában. (Az én tepsimen csak 16 db fért el, 2 kis formát azután még külön sütöttem.)180 fokos előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütöttem (tűpróbával ellenőriztem). A kis kuglófokat a formákból kivéve, rácsra téve hagytam kihűlni.Amikor kihűltek, citrommázba mártottam a tetejüket (kb. 1/3-áig) és hagytam hogy kissé lecsorogjon.A citrommázhoz valókat nem mértem: porcukrot szitáltam egy kis tálkába, és annyi citromlét adtam hozzá, hogy ne túl ritka mázat kapjak.