Ferrero rocher torta

  • 2017.04.21.
  • 8

Hozzávalók: (26 cm-es tortaformához)--- A tortalaphoz:6 tojás20 dkg kristálycukor10 dkg rétesliszt10 dkg kukoricakeményítő1 teáskanál sütőpor2,5 dkg kakaóporcsipetnyi só--- A krémhez és a díszítéshez:5 dl
+ 2,5 dl tejszín (33%-os)25 dkg Mascarpone2 doboz Ferrero rocher (32 golyó)1 csomag Dr. Oetker habfixáló1 teáskanál porcukorkevés vágott mandula vagy mogyorópici csokireszelékA tortaforma aljába sütőpapírt tettem.A sütőt bekapcsoltam 200 fokra.A lisztet, keményítőt, sütőport és a kakaót egy tálban összekevertem.A fehérjéket csipetnyi sóval elkezdtem habbá verni, mikor már kezdett szépen felverődni, kanalanként adagolva belevertem a cukrot is. Mikor már kemény volt, hozzákevertem a sárgákat, épp csak hogy elkeveredjen. Ekkor kézi habverővel óvatosan beleforgattam a lisztes keveréket. A masszát belesimítottam a tortaformába, majd az előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem (tűpróbával ellenőriztem). Mikor megsült, késsel óvatosan meglazítottam körben a szélét, kivettem a formából és rácson hagytam teljesen kihűlni, majd 3 lapra vágtam.A Ferrero rocher golyókból 6 db-ot félretettem a díszítéshez, ezeket recés késsel félbevágtam.
A többit pedig egy villa (vagy krumplinyomó) segítségével összetörtem (igyekezzünk a bennük levő mogyorószemeket is széttörni).A mascarponet az összetört ferrero golyókkal kézi mixerrelkikevertem. 5 dl tejszínt habbá vertem, és óvatosan a mascarpones krémbe forgattam. A krém 1/3-át az alsó lapra kentem, rátettem a második lapot, megkentem a krém másik 1/3-ával, újra tésztalap, végül a maradék krém.2,5 dl tejszínt a habfixálóval habbá vertem, hozzákevertem még 1 teáskanál porcukrot is. Ebből a tejszínhabból nyomózsákkal 12 "rózsát" nyomtam a torta tetejére, a megmaradt habbal pedig bevontam a torta oldalát. A félbevágott golyókat a tejszínhabrózsákra "ültettem". A torta oldalát kevés vágott mandulával díszítettem, a tetejére is szórtam keveset,és még egy kevés csokiforgács került rá.Egy éjszakát hagytam hűtőben a tortát, hogy az ízek összeérjenek.

Címkék

Torta Mascarpone