Fehérboros sertésszűz

  • 2017.04.03.
  • 1

Hozzávalók:4 db sertésszűz
(kb. 1,70 kg volt)7-8 teáskanál méz5 teáskanál balzsamecetkrém1 csapott mokkáskanál kakukkfű8-10 gerezd fokhagymafél dl fehérbor10 dkg baconszalonnasó, borskevés krumplikeményítőkevés olajA mézet és a balzsamecetkrémet a kakukkfűvel összekevertem.Egy teflonserpenyőben pici olajat hevítettem, rádobtam a vágott baconszalonnát, kisütöttem,majd kiszedtem egy fedeles tepsibe(az olajat és a kisült zsírt a serpenyőben hagytam). A megtisztított fokhagymagerezdeket egy késsel ellapítottam, rászórtam a szalonnacsíkokra.A megmosott, szárazra törölt húsokat a felhevített olajon a teflonserpenyőben hirtelen megsütöttem minden oldalukon. Kiszedtem egy tányérra, megsóztam, borsoztam, és bekentem a mézes-balzsamecetes krémmel, majd ráraktam a tepsire a szalonnákra. A maradék mézes krémet is ráöntöttem a húsokra. A teflonserpenyőben visszamaradt zsiradékhoz pár evőkanál vizet tettem, összeforraltam, a húsokra öntöttem. Hozzáöntöttem még fél dl fehérbort. Lefedtem a tepsit, és betettem az előmelegített sütőbe kb. 40 percre (amíg a hús puha nem lesz). Azután a tepsi fedelét levettem és még picit úgysütöttem. Végül a húsokat kiszedtem, a levet (a szalonnákkal és fokhagymákkal együtt egy lábasba öntöttem, és kevés vízzel elkevert burgonyakeményítővel besűrűsítettem a szaftot.Krumplipürével és salátával tálaltam.

Címkék

Bacon Sertésszűz