Medvehagymás pogácsa II.

  • 2017.03.28.
  • 4

Ezt a tejfölös pogácsa
receptemet vettem alapul,
fél adagból csináltam, ehhez adtam hozzá a medvehagymát.Hozzávalók:35 dkg simaliszt25 dkg margarín1 púpozott teáskanál só21 g friss élesztő10 dkg tejföl1 tojás sárgája2
-
2,5 dkg megvehagyma apróra vágva+ tojás a lekenéshez+ reszelt sajt a tetejére (nálam cheddar)- a hozzávalókat összegyúrni
(az élesztőt a tejfölben szoktam elkeverni, azután mehet azonnal a többi hozzávalóhoz), folpack fóliával letakarva hűtőben pihentetni (akár egész éjszakát). Utána kb. ujnyi vastagra kinyújtani, kisebb pogácsaszaggatóval
(3,5 cm) kiszaggatni, sütőpapíros tepsire rakni, tojással lekenni, reszelt sajttal megszórni, és 200 fokos előmelegített sütőben megsütni (kb. 20-25 perc).