Ricottás kuglóf

  • 2017.01.10.
  • 0

A recept
innen. Csak annyit változtattam, hogy több mazsolát tettem bele.25 dkg margarín (vagy vaj)15 dkg cukor (kristálycukrot tettem)1 csomag vaníliáscukor3 tojás25 dkg ricotta (esetleg túró)25 dkg simaliszt1 csomag sütőporcsipetnyi só10 dkg mazsola kevés rumba beáztatva (az eredeti receptben 5 dkg szerepel)1 citromreszelt héja.A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük.A sütőt bekapcsoljuk
185 fokra.A margarint a cukorral és a vaníliáscukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, azokkal is habosra keverjük. Hozzáadjuk a ricottát, a sütőporral elkevert lisztet és a citromhéjat, végül a lecsepegtetett mazsolát.
A masszát az előkészített formába kanalazzuk és az előmelegített sütőben
kb 50 perc alatt megsütjük. Én 15 percet hagytam állni a formában, majd rácsra borítva hagytam teljesen kihűlni. Porcukorral meghintjük.