Marcipános-narancsos almadzsem

  • 2016.12.04.
  • 5

Olyan "karácsonyias" dzsem, például linzerek,kekszek
töltésére, de vajas kalácsra kenve is kitűnő.Hozzávalók:50 dkg hámozott alma (savanykásabb)2 nagy narancs kifilézve (kicsikből lehet 3)5 dkg marcipán (kis kockákra, 4-5 mm-re vágva)2 csepp mandulaaroma

+Dr.Oetker 3:1 zselésítőkristálycukorMegjegyzés:
A cukrot és a zselésítőt
is a kapott mennyiségre igazítva adagoltam a zselésítőn levő utasítás szerint, vagyis az alma és a narancs együttes súlyát vettem alapul.Az almát nagylyukú reszelőn lereszeltem. A kifilézett narancsot kisebb darabkákra vágtam. A zselésítőn levő utasítás szerint főztem, a mandulaaromát és a marcipánt már csak a végén tettem bele,kb 3 percet főztem még azzal. Forrón kis üvegekbe töltöttem, lezártam, majd 10 percre fejreállítottam az üvegeket.