Süni-kekszek aszalt sárgabarackkal és marcipánnal töltve

  • 2016.10.26.
  • 9

A recept eredetije
innen. Annyit változtattam, hogy aszalt barackkal és marcipánnal is megtöltöttem a kis süniket.Hozzávalók: (nekem 36 db lett belőle)20 dkg simaliszt10 dkg kukoricakeményítő10 - 15 dkg porcukor (én 10 dkg-ot tettem)10 dkg vaj (én most margarínt tettem)csipet só1 púpos teáskanál vaníliáscukor1 citrom reszelt héja1 tojás sárgája2 evőkanál tej (az eredeti receptben hideg víz szerepelt,én tejet tettem)+ kb. 6 dkg marcipánaszalt sárgabarack (most csak szárazon tettem bele, de legközelebb előtte rumba fogom áztatni,és utána papírtörlőn felitatni a felesleges rumot róla, mert így kissé rágós volt a barack)csokimázreszelt csokikókuszreszelékA száraz hozzávalókat összekeverni és elmorzsolni a vajjal,hozzáadjuk a tojássárgát is, összegyúrjuk. Kis golyókat formáztam a masszából (36 db), kissé ellapítottam, beletettem egy negyed aszalt barackot és egy kis darabka marcipánt, becsomagoltam, újra golyóvá formáztam,majd körte alakúra, és sütőpapíros tepsire raktam, az orrocskákat kissé lenyomtam, meg tenyeremmel egy kicsit a süni testét is lenyomtam. 170 fokos sütőben megsütöttem (nálam kb. 20 percig sültek).Mikor kihűltek, csokival bevontam a testüket, kiskanállal rászórtam csokireszeléket, amit kevés kókuszreszelékkel kevertem össze.A szemeket és az orrukat csokiba mártott fogpiszkálóval készítettem.