Ricottás gnocchi pestóval

  • 2016.10.05.
  • 4

---
Hozzávalók: (2 személyre)25 dkg ricotta1 kisebb
tojás1 mokkáskanál olivaolaj1 mokkáskanál sóőrölt bors1 pohár (240 ml) simaliszt+ (aszalt)paradicsomos
pesto (Barilla rustico pestót használtam, de szerintem bármilyennel jó)+ reszelt Grana Padano sajtA ricottát összekevertem a tojással,olajjal, sóval és a borssal. Hozzáadtam a lisztet, összeállítottam a tésztát. (Megj.: elég lágy lesz a tészta, de nem tettem
hozzá túl sok lisztet, mert kemény lesz.) 3 darabra osztottam (lisztezett deszkán), majd mindegyiket hurkává formáztam (kb. 2,5 cm vastagra), és kis darabokra vagdaltam, amiket villával kicsit megformáztam. Forrásban levő sós vízben kifőztem őket, pestóval óvatosan összeforgattam, reszelt Grana Padanoval megszórva tálaltam (pici petrezselyemzölddel is megszórtam).