Alacsony hőfokon sült ragú marhahús és vadhús keverékéből

  • 2016.06.08.
  • 6

A recept ötlete
innen. Ez most egy nagy adag.Hozzávalók:kb. 1,2 - 1,3 kg marhahús60 dkg vadhús3 közepes hagyma3 sárgarépa2 petrezselyemgyökér4-5 gerezd fokhagyma2 doboz paradicsomkonzerv (vagdalt)1 konzerv paradicsomsűrítmény (140 g)gulyáskrém ízlés szerintsó, borsőrölt köménybabérlevélszárított csili (2-3 kicsi)kevés füstölt szalonnasimalisztA szalonnát kis kockákra vágtam.A petrezselymet ésa sárgarépát felkarikáztam.A hagymát kissé nagyobb kockákra, a fokhagymát apróra vágtam.A megmosott húst nagyobb kockákra felvágtam, majd papírtörlővel felitattam róla a vizet. Megszórtam 2-3 evőkanál simaliszttel,és jól összeráztam.A szalonnát egy serpenyőben kissé megpirítottam, majd hozzáadtam a hagymát, fokhagymát, sárgarépát, petrezselymet, és ezeket is megpirítottam (só nélkül).
Utána egy mélyebb, tepsibe öntöttem, amibe majd a hús is belefér.A serpenyőbe öntöttem pici olajat még, majd a húst (a felesleges lisztet leszórtam róluk) hirtelen megpirítottam, míg szép barna kérget kapott. Ekkor megsóztam, borsoztam, majd a hagymás alaphoz tettem a tepsibe.A serpenyőbe ekkor beleöntöttem a paradicsomkonzerveket, a paradicsomsűrítményt, sóztam, megszórtam kevés őrölt köménnyel, ízlés szerint adtam hozzá gulyáskrémet, csilit morzsoltam bele, 2-3 babérlevelet adtam hozzá,felöntöttem kb. 3-4 deci vízzel, felforraltam, és ezt is a tepsibe öntöttem, összekevertem, és előmelegített sütőben 140-150 fokon lassan sütöttem fedő nélkül, kb 4-5 órát. Fél óránként megkevertem, hogy a tetején kikukucskáló húsok ne száradjanak ki.Gnocchival tálaltam, amit az utasításszernit kifőztem, és egy serpenyőben olvasztott vajon kicsit átforgattam, megszórtam petrezselyemzölddel.