Sertéslapocka paradicsomos-cukkínis szószban

  • 2016.05.08.
  • 2

A recept ötlete
innen.Hozzávalók:1 kg sertéslapocka2 közepes hagyma1 kisebb cukkíni1 db zöldparika20 dkg sonka5 evőkanál ketchup (nálam csípős)1-2 kicsi szárított csili1
doboz paradicsomkonzervkb. 1 evőkanál gulyáskrém (tubusos)sócsipetnyi őrölt köménykevés olajA húst kissé nagyobb kockákra vágtam.A cukkínit, hagymát, paprikát, sonkát szintén kockákra vágtam.A húst kevés felhevített olajon hirtelen megpirítottam, megsóztam, majd kiszedtem egy kisebb tepsibe. A visszamaradt olajra rádobtam a hagymát, cukkínit, sonkát, paprikát, kissé megpirítottam ezeket is, majd hozzáadtam a gulyáskrémet,ketchupot, konzerv paradocsomot, egyet forraltam rajta, majd a húsra öntöttem, összekevertem, megszórtam csipetnyi őrölt köménnyel, ha kell, utánasóztam még.200 fokos sütőbe tettem, először kb. 45 percet lefedve, majd még kb. 45-50 percet fedő nélkül sütöttem, közben párszor óvatosan megkevertem. Ha kevés a szaft, pici vizet önthetünk alá, én nem adtam hozzá vizet. Zöldborsós párolt rizzsel és salátával tálaltam.