Mogyoróvajas csirkemell

  • 2016.05.09.
  • 4

Hozzávalók:kb. 1 kg csirkemell

----15 dkg mogyoróvaj1/4 csésze szójaszósz2 evőkanál balzsamecetkrém1 evőkanál víz3 gerezd zúzott fokhagyma1 dkg friss, finomra reszelt gyömbérsó--- A csirkemelleket kisebb darabokra szeleteltem.--- A mogyoróvajat, szójaszószt, balzsamecetet, vizet, zúzott fokhagymát ésa gyömbért kikevertem, megkentem vele a hússzeletkéket. Egymásra rakva egy zárható (üveg)edénybe beraktam a hűtőbe "pácolódni" egy éjszakára.--- Másnap egy teflonserpenyőt kikentem olajjal (épp csak vékonyan,mert a mogyoróvaj elég zsíros), felmelegítettem, majd a húst kissé megsóztam, és lassú tűzön mindkét oldalukon kisütöttem. Vigyázni kell, mert hajlamos megégni.Párolt rizzsel, és tejfölös-ketchupos öntetes sárgarépás káposztasalátával tálaltam.