Sertésszűz meggyszósszal
- 2016.04.17.
- 1
Hozzávalók:kb. 1 kg sertészűz (nálam 2 darab volt)durvára tőrt négyszínű borssóA meggyszószhoz:kb.35 dkg meggy (maradék volt még a fagyasztómban, kimagoztam, tisztán mérve volt 35 dkg)3-4 evőkanál barnacukor (ízlés szerint1 db csillagánizsízlés szerint
kevés csili (én egy fél kisebb szárítottat morzsoltam bele)1 teáskanál kukoricakeményítőElkészítettem a szószt: A meggyet a cukorral, csillagánizzsal és a csilivel lassú tűzon főztem, míg kicsit elfőtte a levét, majd a kukoricakemínyítőt vízben elkeverve hozzáadtam és besűrűsítettem. Ha kell, pici vízzel korrigáltam a sűrűségét.A megmosott, szárazra törölt sertésszüzet kb. 2 ujjnyi szeletekre vágtam, tenyeremmel kicsit ellapítottam, megszórtam mindkét oldalukon a durvára tört színes borssal. Egymásra rakva hagytam kicsit állni.Közben megfőztem a rizst, és fagyasztott krumplikrokettet tettem be sütni.Egy teflonserpenyőben kevés olajat hevítettem. A húsokat megsóztam, és pár perc alatt mindkét oldalukon megsütöttem.