Töltött fasírtgolyó

  • 2016.03.10.
  • 4

Hozzávalók: 12 db-hoz50 dkg darált hús (lehet csirke is, nálam kevert marha- és disznóhús volt)1 hagyma (közepes)2 szelet szikadt kenyér1 tojás2 gerezd fokhagymasó, borsTöltelék:15 dkg sajt (nálam cheddar)2 db keményre főtt tojás2 dkg vajvágott petrezselyemzöld (kb. 1 púposevőkanálnyi)pici só.zsemlemorzsaolajA kockákra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároltam. A kenyeret beáztattam, majd jól kinyomkodtam. A darált húst összekevertem a kinyomkodott kenyérrel, párolt hagymával, zúzott fokhagymával, villával felvert tojással, sóztam, borsoztam. A masszát 12 db-ra osztottam.A töltelékhez a sajtot és a főtt tojást nagyobb lyukú reszelőn lereszeltem, hozzáadtam a vágott petrezselyemzöldet, a mikróban kissé megolvasztott vajat, enyhén megsóztam (vigyázni kell, nehogy elsózzuk, mivel a sajt is kicsit sós). Villával jól összekevertem.A tölteléket is 12 részre osztottam.A húsos masszás gombócot nedves kézzel tenyeremben ellapítottam,belecsomagoltam egy részt a töltelékből, majd zsemlemorzsában megforgattam.
Bő olajban kisütöttem. (Az olaj legyen jó meleg, különben a töltelék
kifolyik.)A recept
innen.