Mogyoróvajas keksz mogyoróvajas krémmel töltve

  • 2015.12.28.
  • 9

Hozzávalók:- A tésztához:22 dkg simaliszt10 dkg barnacukor7 dkg porcukor13 dkg margarín13 dkg mogyoróvaj (sima = smooth)1 tojás sárgája1 tk vaníliaaroma- A krémhez:10 dkg mogyoróvaj (sima= smooth)3-4 dkg teavaj1 csésze porcukor1-2 evőkanál tejA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hűtőben pihentetjük 1 órát.Utána kinyújtjuk és kiszaggatjuk (nálam most kicsi szivecskék lettek) Sütőpapíros tepsibe rakjuk, 190 fokos előmelegített sütőben
megsütjük (kb.10-12 perc).A krém hozzávalóit kikeverjük. Nem lesz az a kimondott vajas krém, inkább a marcipánhoz hasonló állaga van.A kekszeket kettesével összeragasztjuk a krémmel. Csokimázzal díszítjük.Megj.: jobb pár nappal előbb elkészíteni, hogy az ízek összeérjenekés a keksz kissé megpuhuljon.***
A tésztából kipróbáltam sütipecséttel is kekszeket sütni, csak úgy krém nélkül, kávé mellé, úgy is finom, szépen megtartotta a pecsét mintáját sütés után is. Lefényképezni elfelejtettem.