Kávés linzer - kávékrémmel töltve

  • 2015.12.27.
  • 9

Hozzávalók:21 dkg simaliszt14 dkg margarín10 dkg porcukor1 púpos evőkanál darált kávé1 evőkanál kakaó1 tojássárgájaKrém:10 dkg darált dió3 evőkanál tej8 dkg porcukor10 dkg vaj2 púpozott teáskanál őrölt kávéA tésztát összegyúrni, becsomagolva hűtőben pihentetni.Utána kinyujtani, tetszőleges kiszúróval kiszaggatni. (190
fokon kb 10 percig sütni.)A krémhez a tejet a cukorral összemelegíteni, leforrázni vele az őrölt kávéval összekevert diót. Jól összekeverni, lenyomkodni kanállal, hagyni kihűlni. Végül a vajjal habosra keverni.A krémmel megtölteni a kisült linzereket és csokival megcsorgatni.Megj.: jobb ha áll másnapig a töltés után, hogy az ízek összeérjenek,és a krémtől kicsit megpuhuljon a sütemény.

Címkék

Kávé Aprósüti