Tekercs sertéskarajból

  • 2015.11.27.
  • 5

Hozzávalók:1
kg sertéskarajsó,őrölt borsTöltelékhez:10 dkg zsemlemorzsa5 dkg durvára reszelt sajt (én 45%-os eidamot használtam)6 dkg kesudió apróra vagdalvafriss, vágott petrezselyemzöld (kb. 2 evőkanálnyi)2 gerezd apróra vágott fokhagyma2 evőkanál olaj (én most dióolajat használtam)só, őrölt bors.A szószhoz:10 dkg baconszalonna1 közepes hagyma40 dkg-os hámozott,darabolt paradicsomkonzerv2 gerezd fokhagyma2 evőkanál sűrített paradicsom (nálam tubusos)1 sárgarépa5 db aszalt paradicsom felaprítva1 babérlevélbazsalikom ízlésszerintcsipetnyi kristálycukorsó, őrölt bors.olaj.+ 1 kg gnocchi (félkész áru)A húst kb 1cm-es vastag nagy szeletté vágtam (nekem tul nagy lap lett, ezért kettévágtam). Kiklopfoltam, sóztam, borsoztam.A töltelékhez valókat osszekevertem.
A húsokon elosztottam, jól lenyomkodtam, majd feltekertem. Konyhai spárgával megkötöztem.Egy teflon serpenyőben kevés olajat hevítettem, és a tekercseket minden oldalukon aranybarnára pirítottam, majd félretettem egy tepsibe, aminek fedele is van.A visszamaradt zsiradékon megpirítottam csíkokra vágott baconszalonnát, a hagymát, fokhagymát, karikákra vágott sárgarépát, apróra vágott aszalt paradicsomot, sűrített paradicsomot, paradicsomkonzervet, majd ababérlevéllel és a többi
fűszerekkel ízesítettem, pici cukrot is adtam hozzá, hozzáöntöttem kb. 1 dl vizet, felforraltam, és a tepsibe a tekercsekre öntöttem, a tepsi fedelét rátéve 180 fokos előmelegített sütőben kb. 1 órát pároltam, közben többször meglocsoltam a szafttal. Az 1 óra elteltével a tepsi fedelét levettem, és még úgy sütöttem kb. 15-20 percet.A spárgát óvatosan eltávolítottam a tekercsekről, majd felszeleteltem.1 kg gnocchit az utasítás szerint kifőztem, majd a szafttal összekevertem.