Sertéskaraj-nyársak gombás-paradicsomos gnocchival

  • 2015.10.09.
  • 0

Hozzávalók:80 dkg sertéskaraj (12 szelet)20
dkg szeletelt baconszalonnasó,bors, csipetnyi Kotányi steak fűszer1 lilahagyma25 dkg champignon gomba25 dkg koktélparadicsomcsipetnyi őrölt köménysó, borsvágott petrezselyemzöld50 dkg gnocchiA karajszeleteket klopfoltam, sóztam, borsoztam. befedtem baconszalonnával, szorosan feltekertem,majd 3 darabra vágtam minden tekercset. olajozott fa nyársra szúrtam mindig 4-4 tekercset,majd csipetnyi steak fűszerrel is megszórtam húsokat.Egy serpenyőben nagyon kevés felhevített olajon minden oldalukon hirtelen megpirítottam,majd tepsire raktam. A serpenyőbe a visszamaradt olajhoz pici vizet öntöttem,majd a húsokra öntöttem, alufóliával lefedve sütőben kb. 25 percet pároltam, majd a fóliát levéve kissé pirosrasüttem. Közben néha meglocsoltam a szafttal.Közben elkészítettem a köretet. A gnocchit sós vízben megfőztem. A felmaradt baconszalonnát vékony csíkokra vágtam, a hagymát félkarikákra, a gombát
cikkekre,a paradicsomokat negyedekre. Serpenyőben a szalonnát megpirítottam (ha kevés zsiradék sült ki, lehet nagyon kevés olajat hozzáadni), rádobtam a hagymát, azzal is pirítottam kicsit,majd következett a gomba, pici őrölt köménnyel megszórtam. Mikor már a gomba leve elpárolgott, rádobtam a paradicsomokat, ízesítettem sóval, borssal, vágott petrezselyemzölddel, végül
beleforgattam a kifőtt, leszűrt gnocchit.