Hokkaidós-cukkínis Halloumi sajtos lepénykék

  • 2015.10.13.
  • 1

Hozzávalók:20 dkg hokkaido tök (tisztán mérve, ez egy kisebb töknek a fele volt, másik feléből leves készült)40 dkg cukkíni4 szál újhagyma1 csomag Halloumi sajt (Lidl-s)2 tojás5 púpos evőkanál zsemlemorzsasó, őrölt bors, római köményvágott petrezselyemzöld.A megmosott hokkaidó magjait kanállal kiszedtem, nagyobb lyukú reszelőn lereszeltem (héjastól).A cukkínit is megmostam, azt is lereszeltem a nagy lyukú reszelőn. A cukkínit azután megsóztam, és hagytam levet ereszteni, majd jól kinyomkodtam.Az újhagymát vékonyra karikáztam.A sajtot is lereszeltem a nagylyukú reszelőn.A lereszelt tököt, kinyomkodott cukkínit, felkarikázott hagymát, lereszelt sajtot, villával felvert tojásokat és a zsemlemorzsát összekevertem, ízesítettem (a sóval óvatosan,mivel már a cukkíni sózva volt, nekem só már nem is kellett a masszához), petrezselyemzöldet adtam hozzá. A masszából előbb gombócokat nyomkodtam, majd kissé ellapítottam (11 db lett).Egy serpenyőben kevés olajat melegítettem, majd a korongokat réteslisztbe (vagy zsemlemorzsába) forgattam és mindkét oldalukon megsütöttem. Tejföllel meglocsolva ettük.