Hokkaidó krémleves

  • 2015.10.05.
  • 0

Hozzávalók:1 kisebb hokkaidó tök2 duci gerezd fokhagyma1 kisebb hagyma2 db krumpli2,5 dl tejszín1 leveskockakevés olajsó, borspici őrölt szerecsendiócsipetnyi erőspaprika.A megmosott tököt kettévágtam, magját kiszedtem (héja rajta marad!). Kockákra vágtam, nagyon kevés olajjal meglocsoltam, és a fokhagymával együtt sütőben megsütöttem.A kockákra vágott hagymát olajon üvegesre pároltam, hozzáadtam a megsült tököt és fokhagymát, a megtisztított kockákra vágott burgonyát, kicsit pirítottam,
felöntöttem annyi vízzel hogy ellepje, belemorzsoltam egy leveskockát és addig főztem, amíg a burgonya megpuhult.Botmixxerrel pürésítettem, tejszínnel felöntöttem és kevergetve kicsit föztem még. Szerecsendióval, csípős pirospaprikával ízesítettem.Pirított toastkenyérkockákkal (-amiket kevés fokhagymás fűszervajjal ízesítettem-) tálaltam.

Címkék

Levesek Hokkaidó